Tips og triks for pleie av orkideer

Stell dine kjære Orkideer ordentlig og nyt de vakre blomstene lengre

Orkideer er vakre!

Disse delikate plantene er tilgjengelige i mange farger. De er rett og slett perfekte som vinduskarmedekorasjoner.

Orchidea selvvanningspotte krukke orkide orkideer Blomsterkasseriet Lechuza.jpgOchidea Orkide plantekrukke krukke selvvannende blomsterpotte potter krukker Blomsterkasseriet Lechuza Bordbeplantning jpg_1.jpgOchidea Orkide plantekrukke krukke selvvannende blomsterpotte potter krukker Blomsterkasseriet Lechuza 1_1.JPG

Våre produkter fra Lechuza hjelper deg med å vekke de avblomstrede orkideene dine til live!

Her er de anbefalte pleieinstruksjonene, samt hvordan du enkelt kan plante disse blomstrende skjønnhetene i passende orkide- potter.

ORCHIDEA er designet med spesiell omtanke for disse dyrebare tropiske artene. Orchidea- krukken fra LECHUZA er perfekt for å møte de høye kravene til planter som Phalaenopsis og Dendrobium.

Alt-i-ett-potten for orkideer - ORCHIDEA

God stil og smak kan være krevende - og orkideer er veldig krevende!

Det har imidlertidig aldri vært så enkelt å dekke behovene til disse elegante plantene: dette komplette settet kommer med en stilig potte, gjennomsynlig innsats og en liten pose med Lechuza- Orkide Pon

Ochidea Orkide plantekrukke krukke selvvannende blomsterpotte potter krukker Blomsterkasseriet Lechuza Bordbeplantning 4jpg_1.jpgLECHUZA ORCHIDPON 3 liter_1.png

LECHUZA ORCHIDPON 3 liter c kopi.jpgLECHUZA ORCHIDPON 3 liter orkideepotte drenering næring krukker kopi.jpg

Sammen utgjør disse det beste for disse krevende skjønnhetene.

 

Skreddersydd for dine orkideer

Orkideene dine kommer til å elske det: ORCHIDEAs halvtransparente innvendig potte lar mye lys nå røttene som igjen fører til og fremmer sunn vekst for denne krevende planten.

Den originale LECHUZA -Orkide Pon (substratblandingen) består av kokosfibre og humin. som akkurat er det orkideer trenger for perfekt vekst.

Det beste er at dette alt-i-ett -settet allerede inneholder nok av denne spesielle substratblandingen for en planting i potten.

LECHUZA ORCHIDPON 3 liter d_1.jpg

 

LECHUZA ORKIDE-PON

Et helt spesielt plantesubstrat for orkideer. For disse edle tropiske plantene har LECHUZA fremstilt substrat/næringen ORKIDEPON, som gir plantene ideelle forhold for en overdådig blomstrende prakt.

ORCHIDPON muliggjør en balansert vann- og lufttilførsel, god lagring av næringsstoffer og en konstant pH -verdi. Dette får orkideer til å føle seg vell og gir dem den beste allsidige omsorgen de behøver. Plantesubstratet kan ikke bare brukes til ORCHIDEA, men også til alle andre LECHUZA og konvensjonelle potter og kasser på grunn av dets gode egenskaper når det gjelder å ta vare på dine kjære planter.

Det grunnleggende om Orkideer

De fleste av orkideer som kan kjøpes i butikken faller i kategorien ‘epifytter’, noe som betyr at de vokser på toppen av eller på grenen av en annen plante.

Deres opprinnelige voksende habitat er på trær i regnskogen. Phalaenopsis, Cattleya, Oncidium, Dendrobium og Miltonia tilhører alle denne kategorien.

Denne uvanlige opprinnelsen sier mye om orkideers preferanser om hvor de vokser: de liker ikke jord, er vanntette eller har for mye gjødsel. Tross alt er det begrensede næringsstoffer tilgjengelig når de vokser på toppen av et tre.

 

Ekspertenes tips: (Lechuza)

Riktig vanning - Ting å passe på

Orkideer er spesielt utsatt for rotråte: De fleste orkideer har sin opprinnelse i regnskoger, og de har høy luftfuktighet, men tåler ikke å være fuktige og våte! LECHUZA vanningssystemet forsyner plantene dine med den optimale mengden vann.

Viktig: Orkideer foretrekker vann som ikke inneholder kalsiumkarbonat (kalk), f.eks. regnvann. Av og til kan du også spraye hele planten med vann også, og skape en behagelig damp rundt planten for å etterligne deres naturlige habitat i tropene.

 

Orkidé vanning instruksjoner

ORCHIDEA hvit matt orkidee orkideer potte krukke plantekrukke plantepotte krukker lechuza blomsterkasseriet 1_1.jpg

Følg disse trinnene:

  1. Hvis det ikke er noen vannforsyningssjakt i potten, heller du bare moderat med vann over underlaget ovenfra - ikke hell vann over plantens blomster eller blader. Fyll vannreservoaret halvveis, eller bruk litt mindre vann avhengig av størrelsen og individuelle behov til orkideen din.
  2. Når alt vannet er borte, la planten tørke i en periode på 7–14 dager. Bruk fingeren til å sjekke hvor fuktig substratblandingen er - og ta alltid hensyn til hvor mye vann din orkide trenger. Merk: visne blader kan være et tegn på overvanning.

 

Riktig gjødsling og næring

Som enhver plante trenger orkideer næringsstoffer for å vokse. Siden disse plantene ikke behøver veldig mye, kan du raskt risikere å gjødsle dem for mye. LECHUZAs gjødsel med langsom frigjøring kan brukes både med den spesielle Orkide-Pon substratblandingen og LECHUZAs PON-substrat i en periode på 4–6 måneder. Bruk deretter en orkidegjødsel hver 4. - 6. uke

Perfekt plassering:

Orkideer trenger mye lys, men bør fortsatt beskyttes mot sterkt, direkte sollys (for eksempel i øst- eller vestvendte vinduer). Da kan de oppleve brannskader fra solen. Det er best å la orkideen stå i halvskygge en stund, før du flytter den til et solfylt sted- Dette bør redusere risikoen for brannskader.

orchidea plantekrukke blomsterpotte krukke potte lechuza blomsterkasseriet design deltini stue interiør.jpg

Visne blomster/blader og beskjæring

Hva du skal gjøre i tilfelle planten mister blomster eller får skader?

I prinsippet er det ganske normalt at orkideer av og til mister blomstene sine. Det betyr ikke alltid at du ikke har passet godt på dem. Du bør kutte en orkide tilbake hvis den mister alle blomstene på en stilk, hvis ingen nye blomster vokser ut av den og hvis stammen allerede er gul/brun.

Det er to alternativer:

  1. Den raske måten å oppmuntre planten til å få et nytt skudd til å begynne å vokse raskt. Da kutter du stilken omtrent 1 cm over den andre eller tredje "sovende" knoppen.
  2. Gartnerens måte: Ved å kutte stammen omtrent 1 cm over den første sovende knoppen, vil du gi planten mer tid til å komme seg. Dette vil få den eneste sovende knoppen til å bli en ny blomstring. Denne metoden kan ta lengre tid før de neste blomstene vises (opptil et halvt år), men orkideen vil belønne deg med sterkere blomster og rikere fargesspekter

Våre beste produkter til Orkideer:

Ochidea Orkide plantekrukke krukke selvvannende blomsterpotte potter krukker Blomsterkasseriet Lechuza Bordbeplantning1 jpg_1.jpgMINI-DELTINI krukke krukker potte potter plantepotte plantekrukke vase selvvanning Lechuza Blomsterkasseriet_1.jpgDelta 30 plantekrukke plantekrukker Lechuza Blomsterkasseriet blomsterkrukker blomsterkrukke selvvannende kontor kjøpesenter skoler kommuner.jpgle_tw-orchideen_rondo store potter krukke krukker lechuza blomsterkasseriet hvit orkideer orkide hjem interiør kopi_1.jpgPuro Color 20 plantekrukke selvvannende Lechuza bordbeplanting innendørs blomster planter Blomsterkasseriet 1_2.jpg

  

 

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×