Scoop Ocean - Et bidrag til å rydde havet for plast

Endelig man har lyktes med å lage to av våre kjerneprodukter fra resirkulerte fiskegarn. Manga Street's Scoop plantekrukke og Scopi Seat kan nå også lages av gjenbrukt plast fra fiskegarn og trål. Et stort bidrag i gjennvinning og kampen i å rydde havet for plastavfall.

"Det var bilder av døde havskilpadder og delfiner , viklet inn i fiskenett og smeltende isfjell som fikk meg til å bli med i prosjektet", sier designer og utvikler Julie Storm.

I 2019 signerte hun Manga Street til Ocean Plastic Forum, som er et partnerskap mellom danske organisasjoner, selskaper, frivillige organisasjoner og forskningsinstitusjoner som jobber ambisiøst for å forhindre og fjerne plast fra verdenshavene. I dette forumet fikk Julie Storm raskt kontakt med et selskap som allerede produserer plast fra brukte fiskegarn, trål og tau som kommer fra havner, garnprodusenter og plastsamlere globalt.

Scoop Ocean Manga Street furniture resirkulert fiskegarn furniture plantekrukker krukke blomsterkasseriet resirkulert fiskegarn furniture plantekrukke

Scoop og Scopi's produksjonsform:

I følge Julie Storm har de nå oppnådd en plastsammensetning som i utgangspunktet har de samme egenskapene som den primære plasten som vi vanligvis bruker. Under dette utviklingsarbeidet har det alltid vært sentralt for henne at Scoop og Scopi-produktene beholdt sin designverdi og fremdeles hadde utseendet til avanserte designprodukter, hvor Julie Storm og Manga Street mener at de har lykkes overraskende bra.

"Resultatet er faktisk forbløffende godt. ” sier designeren Julie Storm.

 

Fakta om materialet:

  • Fiskegarn plasten som Scoop Ocean er laget av stammer fra fiskegarn, trål fra hav og havner, garnprodusentssentre og plastsamlere globalt.
  • Bruk av fiskegarn sørger for at garnene ikke havner i naturen og sparer på forbruk av råolje.
  • Scoop og Scopi produsert i denne plasten kan være en del av en lukket sirkel der du bruker plasten igjen og igjen, til nye blomsterpotter, puffer eller andre produkter.
  • Ifølge Plastix betyr bruk av fiskegarnplast at du kan redusere CO2-utslipp med opptil 82% sammenlignet med primærplast.

Med denne nyheten fra Danmark og Manga Street, består Blomsterkasseriet's utvalg av plastprodukter kun av resirkulerte eller gjennvinnbare og resirkulerbare produkter.

Scoop Ocean manga street plantekrukke krukke resirkulert havplast miljø krukker scopi blomsterkasseriet 89.jpg

Dette gjør Scoop-serien til en ambassadør og markør for endring, og for at designprodukter skal være mer en del av en sirkelen med gjenvinning og gjenbrukbarhet, og viktigst av alt for å sikre at fiskegarn ikke havner i naturen, hvor den ofte ligger igjen i våre fjorder og hav. Scoop Ocean plantekrukke er et bærekraftig produkt på alle måter.

Fra vinteren 2022 vil alle Scoop Ocean og Scopi Ocean være leveringsklare for våre norske kunder.

Vår miljøprofil går dermed enda et stort steg i riktig retning av en bærekraftig utvikling.

Scoop Ocean Manga Street furniture resirkulert fiskegarn furniture  scopi blomsterkasseriet krukke 2.jpg

 

Vårt utvalg fra Manga Street

Se vår nedlastbare kataloger og nyehter fra produsent og designer.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×