Park og piknikkbenker for de levende uterom

Hos de aller fleste husholdninger er en sofa noe som inviterer til et sted hvor man kan slappe av og som gir et sted å sitte ned og sosialisere med andre. På en veldig lignende måte skaper en parkbenk eller piknikkbenk det samme utendørs.

En parkbenk kan være stedet for noens aller første kyss, hvor du plutselig møter på en tidligere bestevenn etter 40 år, et sted hvor du stopper for å se en spektakulær solnedgang, soloppgang eller rett og slett hvor du eller gjengen sitter og venter på en Pokémon. En plass hvor du kan nyte morgenkaffen eller lunchen. Slike utendørsmøbler er en plass som oppfordrer folk til å gå til- og oppholde seg utendørs, under de riktige forutsetninger.

Piccadilly benk benker parkbenk utebenk hagebenk blomsterkasseriet turbenk fargerik kopi23.jpg

Avbildet: Piccadilly benk i resirkulert plast. Rød/grå. Miljøvennlig, resirkulerbar, vannavstøtende og flisefri. Kan leveres i et stort utvalg farger) En klassisk parkbenk som også fungerer som en privat hagebenk.


Når et nabolag, sameie eller kommunen har engasjerte innbyggere, støtter de små og mellomstore lokale virksomheter. Sosial samhørighet forbedres, så vel som den fysiske og psykiske helsen til befolkningen.

Parkbenker og andre utemøbler er en viktig del av totalen som må tas i betraktning i en utviklingsplan - i hvilket som helst uteområde.

Valg av benker, benkesett og andre utemøbler:

Vi opplever at de fleste kunder kjøper mer enn en parkbenk eller piknikkbenk ved anskaffelse. De som ønsker benker utendørs innreder vanligvis større eiendommer og områder, hvor de må balansere behovene til en rekke steder og brukere. De som skal møblere utendørs vurderer som regel hvilket materiale de skal ha, holdbarheten på produktet, komforten, estetikken og hvor sannsynlig møblene vil bli brukt. Videre er det viktig å tenke på størrelsen på møblene, fargen, montering og plassering.

Scoopi Seat 5012, 5015 and Scoopi Table Top scoopi benk benker utemøbler street furniture manga street blå farger lyseblå offentlige uterom bymiljø 7.

Avbildet: SCOopi Seat og SCOopi Table Top fra Manga Street. Lekne fargerike utemøbler til det offentlige uterom. Kan kombineres og settes sammen i molekylære formasjoner i rommet, sammen med Scoop plantekrukker


 

I en park er en benk vanligvis plassert på et sted med le, skygge, utsikt og et visst nivå av passerende gangtrafikk. Det kan være et sted for hvile eller hvor mennesker er på "farten". I parker eller i bymiljø kan de plasseres i nærheten av pulserende steder som butikker, torg, gågater, togstasjoner etc. for å gi folk et sted å hvile, se på mennesker, sosialisere eller å vente på bussen, toget eller annen transport.

Highline benk benker uterom parkbenk parkbenker utebenk bymiljø uterom sameie hagebenk hyttebenk vedlikeholdsfritt svart sort brun solid.jpg

(Avbildet: High Line Benken. En stilren og robust benk som passer inn i de fleste rom. Ute- og innendørs.)

Vekten, evnt. seterygg og utseendet kan være annerledes i byen enn i en skog. Materialer må kanskje være beregnet for bruk i tøffe miljøer som kystnære strøk, bymiljø eller skoler.

 

Våre utemøbler er mest tilgjengelige i lengder på 1-2,5 meter, selv om både lengre og mindre benker, og seksjonelle benker som kan selges som individuelle setesegmenter, er tilgjengelige. Vi kan også tilby parkbenker og piknikkbenker produsert og tilpasset spesielle brukere som, barn, eldre og rullestolbrukere med tanke på konstruksjon og brukervennlighet. Noen av behovene til de gitte grupper kan være utfordrende i henhold til standardstørrelse, utforming og høyder på f.eks bordplater, benkeplate m.m. Armlener kan også være til hinder hos noen, men igjen kan det være nyttig for personer med bevegelsesproblemer. Robuste armlener er nyttige som et stabilt punkt. På steder der det er flere benker, kan noen ha armlener og noen ikke. Dette kan være viktig å ha i tankene når en planlegger uteområdet.

En god universell utformingspraksis:

Tarlo senior benk parkbenk parkbenker utebenk hagebenk eldre mennesker utemiljø vedlikeholdsfritt 20r.jpg

Tarlo Senior benk - Den perfekte benken for eldre mennesker. Utviklet og tilpasset deres spesielle behov. En benk med forhøyet sete (52cm) og armlener, som gjør det enkelt å sette seg ned og reise seg opp

Benkeseter bør generelt være mellom 43-49cm over bakkeplan. Benker og benkesett bør settes sammen og plasseres på på et jevnt, stabilt underlag. Benker med rygg bør være tilgjengelig for alle benker beregnet på lengre benkeseter, som i en park eller i nærheten av en lekeplass. Parkbenker med full ryggstøtte er å anbefale. Ryggløse benker er mindre tilgjengelige for flere brukere og grupper, men er nyttige for korte stopp, for aktive barn eller der folk kan hvile seg selv eller å plassere en veske eller handleposte på siden av seg. De er spesielt nyttige når andre alternativer for sitteplasser er tilgjengelige.

Parkbenker og fiendtlig arkitektur:

"Fiendtlig arkitektur" er navnet på arkitektur, inkludert utemøbler, installert for å forhindre visse bruksområder på et sted. I parkbenker er de to vanlige forebyggende midler mot skateboard og eller annen uønset adferd som "overnatting/soving". Ujevne benkeseter og armlener i ytterkant av benken, kan være 2 ulike former eller objekter som forhindrer uønsket bruk.

Tremezzo ungdomsbenk benk benker parkbenk utebenk parkmiljø skole kommune blomsterkasseriet kopi.jpg

(Tremezzo ungdomsbenk er spesiallaget for ungdommen. Som kanskje liker å sitte og fremstå på litt andre måter. Her er ryggstøtten bygd for å sitte på. Kul komfort ved skolegården, idrettsplassen eller den lokale hangouten) Her kan man invitere ungdommen til bestemte steder hvor de liker å oppholde seg. Denne vil kanskje ikke syforeningen bruke som tilholdssted.

De siste årene har det blitt en større bevissthet om at fiendtlig arkitektur kan ha flere effekter enn bare å begrense aktiviteten det er snakk om. Størrelser på ett benkesete gjør det vanskelig for folk å plassere babybaggen eller vesken ved siden av dem, noe som hindrer noen brukere å ta den i bruk. Her kan man heller ikke sitte med sitt barn ved siden av eller lytte til morsom historie fra sidemannen. I tillegg er disse benkene designet for å avskrekke personer som ønsker fra å bli for komfortable - sove. De aller fleste av våre benker med ryggstøtte kan leveres med armlener som valgfritt tilbehør.

Armlene trafalgar benk benker armlener parkbenk parkbenker utemiljø utemøbler brun ryggstøtte ryggstøtte bymiljø 22k.jpg

(Trafalgar benk 150cm L m/ armlener er ikke en benk for å legge seg ned for å ta en kortere eller lengre hvil)

Alle disse begrensningene for bruk av offentlig plass kan være passende i noen situasjoner, men i andre situasjoner gjør de landskapet mindre sannsynlig å tiltrekke seg- og beholde mennesker. På samme måte kan fjerning av all tilgang til skateboard i offentlige rom ha en dårlig effekt på aktivitetsnivået til tenåringer og unge voksne. Skateboardbruk, sykkelparkering ved benken kan være tøft på enkelte steder på møbler. Speselt lakkerte aluminiumsbenker. Likevel kan slik aktivitet rundt parkmøbler være positivt om man er kreative mtp på uteområdet og møblering. Ungdommer og skateboardere er ofte en stor fordel i underutnyttede parkplasser. I belastede områder og samfunnsrom har tilstedeværelsen av skateboardere vist seg å redusere ulovlig aktivitet, som narkotikahandel. Ved utplassering av møbler for barn og ungdom kan uteområdet tiltrekke seg de grupper man ønsker skal være brukere av området og forhindre uønsket adferd og opphold i utemiljøet.

Å balansere området mtp på å "invitere" og "forhindre" kan være greit å ha i tankene ved utemøblering. En gjennomtenkt kombinasjon av valg, som inkluderer alternativer med og uten begrensende designfunksjoner, kan vanligvis dekke et mindre eller større utemilø's behov.

Innredning av et uteområdet:

Det aller viktigste er å skape et sosialt samfunnsrom som gir fordeler for den offentlige psykiske og fysisk helse, samhold i samfunnet og lokal økonomi. Når mennesker er mer sosialt engasjerte, tar de større omsorg og deltar mer i nabolaget sitt. Et sted som er "trendy" har møbler og fasiliteter i nærområdet for å gjøre det attraktivt for enkeltpersoner og grupper å komme og henge. Slike steder kan være i nærheten til drikke- og matutsalgssteder, lekeplasser, steder med utsikt, hvor det er kunst, skygge eller kulturbegivenheter - Felles for alle disse stedene er at - et sted å sitte er uvurderlig.

Serengeti benkesett piknikkbenk rastebenk skolebenk rastebenker parkbenker campingbenker idrettslag blomsterkasseriet brun 3 2.jpg

Avbildet: En stor samling Serengeti piknikkbenker innbyr til større sosiale sammenkomster og aktivitet utendørs. Enten det er på arbeidsplassen, på campingplassen eller uteserveringen

Vi er glade for å nå tilby løsninger for de aller fleste uterom. Private og kommersielle uteområder.

Når du planlegger utemøblering i ditt uteområde, kan du se igjennom våre ulike produkter tilpasset nettopp ditt "livlige", "levende" og innbydende uterom.

Et stort utvalg som inkluderer:

Eldorado solstol turstol utkikkspunkt tursti natursti natur fjell strandstol brygge stoler benker parkbenker brun 3 park strand 5.jpg

(Eldorado solstol - stor parkbenk. Perfekt til bruk i store grønne parker, strender, naturstier og private hager m.m. En benk hvor nesten hele familie kan sette seg ned og ta en pust i bakken, nyte utsikten eller ta til seg solen)

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål eller ønsker om hva vi kan bridra med i henhold til ditt utendørsprosjekt.

Alle våre produkter i resirkulert plast leveres med 20 år garanti og er tildelt miljømerket "Blue Angel" og innehar ikke giftstoffer i henhold til DIN EN 71-3 (Lekesikkerhet)

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×