En smakfull og frodig tilværelse

Hvis du liker hva friske urter kan gjøre med maten din,  har du mange alternativer om du ønsker å  ha de innenfor rekkevidde for å tilfredsstille suget ditt når du dyrker dem innendørs.

Det er et overraskende antall urte- og krydderplanter som trives som innendørs.

Alt du behøver er et lyst rom, noen velvalgte varianter og litt eventyrlyst.

 

For å sikre suksess er det vanligvis best å begynne med sunne friske og etablerte planter i stedet for frø, spesielt på denne tiden av året. Etablerte urte- og krydderplanter får du kjøpt i de fleste daglivareforetninger, gartneri eller hagesenter.

Etablerte planter gir deg som regel flere måneders forsprang (noen ganger til og med et år) til sammenligning om du skulle starte fra "scratch" (om du skulle starte med et frø og plante selv)

Hva skal til for å lykkes med urter og krydderplanter

Du behøver et rom med mye lys, for eksempel nært et stort solfylt vindu, på badet eller et rom med store takvinduer. Velg et sted med temperaturer mellom 13-24 grader. Det er en fordel om rommet har god luftsirkulasjon.

Området ved et vindu kan være for kaldt for noen urter om vinteren.

De fleste kulinariske urter vokser best med minst fem til seks timer med sterkt lys; mynte, persille og gressløk klarer seg greit med noen timer mindre. De fleste husholdninger har sterke og gode lys på kjøkkenet. Det er også viktig å ha i bakhodet at det er mindre naturlig lys utenfor vinduene (utendørs) om høst og vinter som tilsier at det naturlige lyset er begrenset.

CUBE Glossy Triple hvit høyglans urtekasse urtepotte blomsterkasse plantekasse selvvanning lechuza blomsterkasseriet2  kopi.jpg

Cube Glossy 16 - Hvit Høyglans & Cube Triple - Hvit Høyglans passer inn i de fleste moderne kjøkken og rom.

 

Valg av urtepotter, plantekasser og tilbehør

Skal man lykkes med urter og krydder bør potten planten skal stå i ha rom for røttene og opptak av næring/vann.

Bruk en hurtig-drenerende og næringsrik potteblanding om du har behov for å fylle krukken uten bruk av veken. Vår Lechuza Pon er det perfekte alternativet der hvor konvensjonell jord ikke kan eller ikke skal brukes.

LECHUZA PON 6 liter substrat potte krukke_1.jpg  LECHUZA PON 6 liter substrat plantepotter krukker_1.jpg

 

Ta vare på dine planter

Vannbehovet vil variere avhengig av størrelse og type potte og hvilken årstid vi er inne i.

Planter går litt inn i dvale eller vokser mindre aktivt om vinteren når lysnivået er lavere og krever derfor mindre vann. La jorden tørke litt for de fleste urter; Hold jorden litt fuktig for basilikum, gressløk, mynte og persille. Den beste måten å fortelle når en plante trenger vann er å stikke fingeren en tomme i jorden. Hvis jorden føles tørr, er det på tide å vanne. Når urter begynner å vokse aktivt om våren, bør du gi dem gjødsel og næring hver fjerde uke. For den som ikke ønsker å bruke jord er Lechuza Pon det perfekte alternativet. 

Hold din innendørs urtehage sterk og flott ved å sjekke planter hvert år og erstatte de som er kortvarige eller som har blitt treaktige.

Og... ikke glem den beste delen! Å høste og bruke dine egne urter og krydder.

 

Slik kan våre produkter hjelpe deg til å oppnå "urtedrømmen"

Alle våre produkter fra Lechuza innehar en vannstandsindikator. Denne gir alltid en pekepinn på hvor mye vann planten har tilgang på og når behovet har kommet for påfyll av vann. Her kan du trygt reise fra dine planter i dages- og ukesvis, avhengig av tiden på året og temperaturer.

Jo større potten eller plantekassen er, desto romsligere er vannmagasinet.

 

  CUBE Color 14 skifergrå selvvanning urtekrukke blomsterpotte lechuza blomsterkasseriet_2.jpg CUBE Color 14 hvit urtekrukke krydder urter blomster planter blomsterkasse krukke plantekrukke Blomsterkasseriet_2.jpg

I Cube Color og Glossy pottene kan plantene vokse i fred, slik at tilførselen av friske urter ikke går tom. Urtene trenger ikke å ompottes fordi vanningssystemet på en pålitelig måte gir urter i vekstpotten fuktighet; Bare sett pinnen inn i vekstpotten nedenfra, sett den i CUBE Color og hell. Ferdig! Vannreservoaret forsyner plantene pålitelig og individuelt med fuktighet. Uansett om den har en kantlengde på 14 eller 17 centimeter, kan CUBE Color forvandle alle vinduskarmer til en liten urtehage. CUBE Color 14 er ideell for alle vanlige urtepotter (10-12 cm i diameter). Vær oppmerksom på at vokspotten vanligvis følger med planten og ikke er inkludert i LECHUZA -potten.

Cube Color- potten er også tilgjengelig i en større variant. Cube Color 16

Planter kan enkelt plasseres i disse pottene uten behov omplanting. Krukkene består av plast i meget høy kvalitet med matt, glossy eller steinlook- overflate

Med potter og blomsterkasser fra LECHUZA trives plantene året rundt i vinduskarmen, på kjøkkenbenken. Vi kan også tilby flere varianter hvor du enkelt kan anlegge en plantevegg.

Balconera

Disse avlange og smale plantekassene er ideelle til bruk innendørs som urtekasser. Disse innehar et selvanningsystem og kommer i flere ulike farger, finish og størrelser. Color, Cottage og Stone. 50 og 80cm. Like populær ute på balkongen som den er inne på en romslig og stor kjøkkenbenk,bord eller kommode. I disse får du mange urte- eller krydderplanter i en og samme urtekasse.

Balconera Stone Sanbeige Balkongkasse blomsterkasse blomsterkasseriet 15 kopi.jpg

Delta 10 og Delta 20

Disse populære plantekarene gir plantene god plass på et lite areal. Den minste varianten vil passe i de smaleste vinduskarmer, skjenker eller som en vakker dekorasjon på middagsbordet. De slanke og elegante plantekarene bidrar til å få grønne og blomstrende planter perfekt inn i et rom.

Med sin avrundede, slanke form passer de perfekt på små overflater. Med sine fem harmoniske fargenyanser smelter de også inn i eksisterende dekorasjonskonsepter.

Delta 10-20 blomsterkar plantekar blomsterkasse plantekasse blomsterkasser plantekasser innerom selvvannende Lechuza Blomsterkasseriet 2_1.jpg Delta 10 plantekar plantekasse blomsterkasse selvvanning lecuza blomsterkasseriet.jpg

Plantevegg

Det er ikke alle som har plass til en elller flere urtepotter på kjøkkenbenken, vinduskarmen eller på spisebordet. Noen har små rom.

Med Green Wall Home Kit Color og Glossy fra Lechuza skapes en plassbesparende og iøynefallende plantevegg umiddelbart.

Green Wall Home Kit Glossy plantekrukker festet på vegg selvvanning lechuza blomsterkasseriet stue_1.jpg

Disse produktene leveres med praktiske magnetfester og metallplate til å feste på veggen. Ønsker du kun å bruke Cube Color 14 eller Cube Glossy 14 kan du selv legge til magnetfester og metallstang som tilbehør. Her kan du sette sammen en meget fargerik, variabel og frodig vegg med potter. Loddrett eller vannrett. Alt etter hva du selv ønsker.

De ekstra sterke magnetene av høy kvalitet sørger for et sikkert grep på metallplaten.

 

Med sine slanke matte farger og fin utformet struktur setter urtepottene et stilig og praktisk preg på kjøkkenet. Disse kan til og med brukes som holdere for kjøkkenutstyr. Selv på det minste kjøkken er det god plass til nye ideer med Green Wall Home Kit, Metallstang, magnetfester og Cube Color/Glossy pottene.

Green Wall Home Kit Color urtekrukker på vegg kjøkken selvvanningspotter lechuza blomsterkasseriet_3.jpg

Urtepotter for de minste

Barna kan få en god start på sin planteinteresse når pottene er morsomme og livlige. Her kan barna selv følge med og stelle plantene. Vi har flere morsomme og søte varianter.

OJO plantekrukke lechuza blomsterkasseriet blomsterpotte barn lekerom barnehage kopi66.jpg

(Ojo pottene er et morsomt, fargerikt og livlig innslag på barnerommet. Her kan barna selv følge med på vekst og vanning. Øynene på Ojo- krukken gir indikasjon på når det er behov for påfyll av vann)

 

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×